Skap rom for nytt liv

Å rydde i sitt indre og ytre landskap har en praktisk så vel som en viktig rituell og symbolsk hensikt. Våren tjener som en invitasjon til å nullstille både kropp, sinn og omgivelser. Det handler om å skape rom for innhenting og utvikling.

1. Gi slipp.

En mental og emosjonell detox er på sin plass for å klarne tankene etter vinterdalen. Sett av litt ekstra tid til meditasjonspraksis og rensende ritualer en dag eller i en periode. Bli bevisst på hva du fyller sinnet ditt med og bruk mindre tid på andre sin agenda. Bruk gjerne journalskriving til å tømme sinnet. Delta på en workshop som har en intensjon om renselse og klarhet.

2. Mat i sesong.

Introduser mer frisk mat, grønne grønnsaker, spirer og fisk inn i hverdagskosten. Lær deg om hvordan du kan bruke ville vekster, tang og tare i matlagingen. Følg med på sesongkalenderen, og velg økologisk og/eller norsk når det lar seg gjøre.

3. Faste.

Gjennomfør periodisk /intermitterende faste dersom helsen din tillater det. Finn en form som passer for deg. Faste hjelper kroppen med å fornye celler, reparere vev og redusere betennelser. 

4. Vårrengjøring.

Rydd skuffer, skap, loft og bod, og ta gjerne en enkel vårrengjøringen i samme slengen.

5. Dagslys.

La dagslys og frisk luft fylle hus og sinn. Sørg for å få din dose utetid hver dag, det er anslått at perioden mellom kl. 08.00-10.00 er optimalt med hensyn til døgnrytme og produksjon av melatonin og kortisol

6. Skogsbad.

Shinrin-Yoku er et japansk begrep som direkte oversatt betyr «skogsbad». Det handler om sanselig tilstedeværelse og å styrke forbindelsen med naturen, oss selv og hverandre.

7. La bilen stå.

Finn fram godskoene eller gi sykkelen en overhaling og bruk beina til det de er skapt for - transport. Så enkelt, men så vanskelig!

8. Rydd fjøra, stranden og nærmiljøet.

Bidra i lokalmiljøet gjennom å delta på dugnad og arrangementer.